top of page

EVENT: Webbinarium om Flexi-Sync: Karaktärisering och bedömning av flexibilitet

Du bjuds in till ett fritt webbinarium den 3 december om hur man utnyttjar flexibiliteten på en verklig pilotplats i Spanien.

Flexi-Sync-projektet syftar till att optimera flexibiliten i fjärrvärme/fjärrkylesektorn för att bidra till balanseringen av elnätet. Projektet har sex olika piloter, varav en ligger i Palma de Mallorca, Spanien. Detta webbinarium går igenom fjärrvärmeflexibilitet och hur man utnyttjar flexibiliteten på den aktuella pilotplatsen i Spanien.

Den 3 december kl 10.30-11.30 håller projektets koordinerande organisation, IVL Svenska Miljöinstitutet, ett webbinarium för att presentera hur samproduktions-anläggningen i innovationsparken Parc Bit producerar kallt vatten, varmvatten och el genom ett fjärrvärme- och kylsystem.


Under webbinaret förklaras strategierna för att öka energiflexibilitet, karakterisering och bedömning av flexibilitet och viktiga aspekter för att dra nytta av flexibilitet. Du får också inblick i hur hela fjärrvärmesystemet, från generation till förbrukning, kan riktas till att utnyttja både passiva och aktiva värmeenergilagrar för en mer förutsägbar drift.

Välkommen att anmäla dig till webbinariet här.

projektet Flexi-Syncs hemsida kan du även prenumerera på nyheter för att följa utvecklingen. Läs också mer om projektet här på Framtidens Elsystem.

留言


bottom of page